tisdag 31 mars 2009

Påskpussel

Här har vi resultatet av vårat påskpussel :två kycklingar som bor i äggskal Barnen som pusslar och mormor som hjälper till

rulla påskägg i skal

Å så här blev det


Ett ägg i närbild






Ja förvaring av kläder är ständigt ett problem här hemma då vi har snett tak på hela övervåningen.
Det få hela väggar som finns i rummen är lite tråkigt att uppta av en garderob så jag har flyttat ner garderoberna till föråd på nerevåningen. Men det gör att vi måste köpa nya byrå till mig då min yngsta fick ta min och en till min dotter.
Så det blir nog en sväng på ikea snart.
Vi har jyskbyrå men den rymmer ju ingenting så den ska vi byta ut. Här nedan är två jag funderar på.
Den översta vill jag ha men priset är bättre på den neranför så det blir väl kanske en sån.



måndag 30 mars 2009

bloggen söta prickar har tävling

bloggen söta prickar har en tävling och man kan vinna denna söta handduk vill prova min lycka på den

Sjuk igen

Ja då har vi varit hos doktorn och både pojkarna och gubben min hade halsfluss igen. Ja då går vi in på andra behandlingen Kåvepenin. Tänk att barn kan vara så pigga trots att dom har halsfluss, gubben är ju heldöd så trots att han är hemma har jag vab då han sover och sover.
Min dotter och jag har klarat oss så det är bra att äta tzatziki hihi då jag och dotterna har ätit en hel del av det då det är så gott. Men grabbarna gillar det inte. Så nu blir vi hemma stort sätt hela veckan.
Imorgon blir det påskpussel för att fördriva tiden, så det blir ett antal kycklingar imorgon hihi.


Loppis fynd och värme

Idag är det Måndag och man skulle ha varit på jobbet, men grabbarna är förkylda och gubben har ev halsfluss igen och är jätte dårlig så jag ska ta alla grabbarna till hc.
Tror ej grabbarna har halsfluss men då gubben har är det lika bra att kolla.
Så idag blir det mys och bara vara, så dom blir friska nån gång.
I helgen besluta vi oss att grabbarna var stora killar nu och vi tog bort gallret vi har haft runt kamin i köket vi eldar ju inte på somman så det kan vara säkert att kolla att dom inte ramlar in i kamin.
Å så fick jag min fina vedkorg hihi Sen hittade jag denna söta gräddkannan på loppis i helgen tycker den är jätte söt.
Nej nu måste jag gå och kolla till sjuklingarna men hoppas alla har en bra dag och att ni är rädd om varandra kram

söndag 29 mars 2009

Fredrik och micael till Hudiksvall jippi

Inom kort kommer en av mina favo nätbutiker att flytta till just Hudiksvall, tänk vilket utbud det nu kommer att finnas i den här lilla staden:
Ombonat- som har ett stort utbud på inredning green gate och mycket mer
Gröna systrar- som har blommor och inredning
Fasett- Som har poslin och pynt ellertillbehör
Fredrik och micael - Inredning och en massa annat
Jag får nog börja jobba dubbelt 200% så kanske man kan handla det man vill ha hihih

Gröna systar i Hudiksvall








Igår hade jag och min vän Carina en shopping dag, vi var då även på Gröna systrar som under vinterhalvåret håller till i sjöbodarna nere i hamnen i Hudiksvall men som nu ska flytta ut till finflo utan för Hudik. Jag har aldrig lyckats ta mig ditt ut då dom har haft stängt då jag har haft min väg förbi men på deras hemsida kan man se hur det ser ut där http://www.gronasystrar.se/ och jag har tagit bilderna därifrån.
Jag hittade iallafall en massa saker jag skulle vilja ha igår men tyvärr har man ju inte pengar till allt man vill ha men det är bara roligt att gå och titta också och helt klart ska jag ut på en lysningskväll i sommar ha det bra kram jessica


lördag 28 mars 2009

Shopping dag

Idag har jag haft en riktig shopping dag med min vän Carina. Vi börja dan med att gå på kläbytar dag och fick en hel påse med kläder till barnen för 200 kr inte illa hihi.
Sen blev det en god lunch innan vi fortsatte vår shopping, Vi handla lite kläder lite saker till bak som ni ser på bilden. Gissa om det blir roligare nu att baka hihi.
Sen blev det ju lite vanlig mat handling också men då man var där utan barn kunde man ju i lugn och ro gå och kolla och fundera så en helt fantastisk dag har vi haft. Tack Carina.
Nu ska jag laga lite god middag och sen mysa med familjeb framför tv i kväll kram

fredag 27 mars 2009

pinsamt eller????

hej igen, mitt förre och efter kort på mitt hår är en lite uppmuntran till mina barn. Då min äldsta som blir sju redan tycker mycket är pinsamt.
Jag vissade henne att man kan ha roligt och vara lite pinsam för jag kan knäppa ett tokigt kort på mig och lägga på min blog utan att tycka det är pinsamt. Ja gör det då om du vågar svara hon så då fick jag ju göra det........
Ja så här snygg var jag förre en riktig tiopängare va? hahahaha men jag är ju inte riktigt hundra Å så här ser jag ut efter, ser konstig ut på ögonen men det är för att jag inte ska blinka som jag alltid gör då jag direkt reagerar på blixten med att blunda




Hemma på landet har en tävling


Nu har bloggen hemma på landet en ny tävling så jag hoppas vinna , ni kan vinna dessa saker men dom är mina hihih

Helgen närmare sig


Ja då har det blivit fredag igen då.
Gubben kom hem mot natten till i går så nu är alla samlad igen, han har ju varit borta sen i fredags så det var skönt att ha han hemma igen. Å han tyckte lillkillens rum vart bra.
Jag passade ju på att göra om när han ej var hemma hihi.
Vi har fått ut garderoben nu så i helgen ska jag fixa i förådet så vi får in den där men tyvärr måste jag nog ta ut allt för att få in den då vi inte har så stort förådd.
Men det får bli på Söndag då Lördag är min egen dag, ska på kläbytardag sen tar jag och min vän Carina en sväng på stan där vi ska titta lite och ta en fika.
Det är vi värd då vi båda har varit utan våra gubbar lika länge.
Våren har fått ett bakslag ute men jag ska bli vårfin idag för jag ska till frissan och fixa mitt hår jag brukar ju ha smultronblonda slingor på våren.
Ja smultron för jag är rödhårig och allt jag gör med mitt hår blir rött, så jag kan inte bli bara blond men det är fint med smultronblond också. Sen kanske jag kan få tips hur vi ska göra med dottens hår då hon vill ha lång lugg och långt hår men har jättetjockt hår ( som inte kommer från mig då jag har babyfjun) och hon blir då så varm och svettig på somman. Sen då hon badar blir det ju så oredigt så jag tror vi ska klippa upp det .
Nej nu ska jag avrunda ha en trevlig helg och va rädd om varandra kram jessica

torsdag 26 mars 2009

bullbak


Ja idag har vi bakat bullar i vår supernya bakmaskin heheh nej då det är till och med äldra än mig å jag är 33 år hehe. Jag har fått den av min mans mormor och den fungerar jätte bra men är tung som bara den och ful som stryck vill ha en ny men den här får väl vi ha så länge den fungerar och det kan ju vara några år till.


Här har jag mina medhjälpare den mellersta ville inte vara med och baka bullar då han gillar att göra muffins hihi men dom två andra ville vara med

Så nu ska vi snart festa på nybakta bullar och mjölk ha det bra kram


en beslutsam ung man

Ja min yngsta är en beslutsam man, då hans rum var babyrum till alla och han nu har fått haft det själv var det dax att fixa till det.
Vi var ner till våra vän Carina och kolla hur deras förvandling av hemmet fortgår och då dom hade målat om älsta sonensrum ville min son också ha ett blått rum.
Jag ville ju ha vit och tänkte nu kanske mamma kan få som hon vill och ha detaljer med färger men det gick inte han skulle ha blått på väggen.
Så han fick då en fondvägg som var mörkblå.

Så det har varit lite pussel då vi måsta riva ner bården och sen måla väggarna då det är strukturtapet.
Sen målade vi skrivbordet och bordet brevid sängen, har bytt byrå med mig då den är större och vi ska måla bokhyllan.
Sen ska vi ev ta ut garderoben då den är för stor för rummet oh ersätta den med en mindre. Den syns inte på korten men tar man bort den stora kan man möblera lite bättre hoppas jag. Så det är det som står på tur idag och så ska vi baka bullar.

Ha det bra kram

onsdag 25 mars 2009

Anledningen till min bloggfrånvara några dar

Hejsan ja nu har jag inte haft blogginlägg på några dagar anledningen kommer i det här blogg inlägget hihi
Förre omvandling


Efter













Det blev lite skillnad va



fredag 20 mars 2009

Fredag igen

Ja då går vi mot helgen igen och det innebär ledigt denna helg. Skönt.
Vi inleder helgen med en sväng på stan barnen å jag och vi ska äta lunch med gubben. Sen ska vi handla lite gott så vi har till mysfredag.

Sen på lördag kanske jag och barnen ska ta en sväng på loppis men vi får se hur pass lugn grabbarna är för det är ju inte roligt att gå och kolla om barnen är helvild som dom kan bli.
Å lite extra vild är dom nu då dom äter Kåvepenin.
Ja för båda grabbarna blir som dom är helt tokiga då dom äter kåvepenin.
Dom är ju levnadsglada och har svårt att sitta stilla i vanliga fall men nu med kåvepenin har dom inte bara myror i rumpan utan elefanter hihi.
Var lika förra gången det åt det, så jag ska nog skriva in det som en biverkan hihi.

Inredningsmässigt har jag en pause har ingen inspiration just nu, vill ju bara ha vår och jag får bara ider och funderingar på vad jag ska göra ute.
Men som ni har sätt i tidigare inlägg har vi fortfarande mycket snö så än kan man inte riktigt börja.
Men det blir väl så småningom.
Nej nu önskar jag alla en underbar och trevlig helg kram jessica

torsdag 19 mars 2009

Vår tecken!!!!!!







Ja nu börjar vårtecken dyka upp här med, i mellensverige.
Knoppar på syrenbusken och vattnet i bäcken stiger och så barnen som inte kunde hålla sig längre utan tog ut cykel hihi.

Har varit en helt underbar dag ute idag så man kommer sova gott i natt kram Jessica

Bilbolaget my ass

Å vad jag är irriterad, det kokar i mig. Min man har ansökt om föräldrar ledigt i sommar så barnen får sommarlov och vara tillsammans med sin pappa.

Jag var ledig förra somman och det var alltså min mans tur i år.
Han lämna in ansökan i god tid och nu kommer hans chef och säger att han inte kan vara pappaledig.
Dom har väl inga rättigheter att neka så går vi vidare kan han vara ledig men vad är det för sätt.

Då jag var ledig förra året vart det 4 månader nästan då jag tog ut semester också och inte ett ont ord kom från min chef.

Jag blir så irriterad, iställe för att uppmuntra sin personal att ta pappaledig, kommer dom med hot och gör allt för att dom inte ska ta ut pappaledighet. Det finns ju dagis har min man fått höra.
Men han kommer gå vidare för det är ju hur galet som helst att inte ha en vikarie som kan hoppa in nu när det finns så många som är arbetslösa och tänk om nån skulle bli sjukskriven på bilbolaget vad ska dom göra då.

Nä fy fan säger jag för personalpolitiken på bilbolaget

Sol

Idag skinner solen och vi är hemma det är underbart. Ja skulle igentligen ha jobbat men då min mellersta har fått antibiotika mage får vi vara hemma.

Men jag ska inte klaga, dom är ju inte sjuk längre och vi kan vara ute hela dan så det kan ju inte bli mycket bättre.

Jag har en massa saker jag skulle vilja göra.
1. Jag skulle vilja måla om lillemansrum.
2. Jag skulle vilja måla eller tapetsera vardagsrummet
3. Fixa ute i trädgården
4. Göra klart badrum och bastu
5. Fixa klart min bonusdottersväg och hallen som blev där.
6. Fixa till köket med nya vitvaror tror jag vill ha rostfritt, nya skåpluckor och diskbänk
7. Köpa en ny platt vit tv

Men för det krävs ju lite pengar och vi sparar ju för vår usa resa så man får ju välja och då blir det i nuläget usa resan.

Tänk om mn kunde vinna en miljon så skulle man iallafall kunna göra usa resan och göra något av mina punkter men sån tur har jag inte.

Ha det så bra idag kram jessica

onsdag 18 mars 2009

Tradera vinst

Idag bjuder jag på en underbar buket vita tulpaner. Solen skinner och det är så härligt ute tror jag.
För jag har ju jobbat idag och nu står jag här hemma och ska laga lite middag så det blir ingen utedag för mig men ev imorgon.

Nu har mamma min och lillebror åkt hem så det är lite tomt.
Men vi ska ju ev dit i helgen.

Nästa bild som jag ska vissa är mina söta tavlor som jag vann hittade på tradera för en billig peng. Jag tycker dom är super söta.



Annars på programet vårt idag står julle gruppen för min dotter men vi har bestämt att hoppa över det då hon har lite ont i huvudet.
Så vi får en lugn kväll här hemma istället. Ha det så bra nu kram jessica

tisdag 17 mars 2009

Glass i solen

Idag skiner solen igen och det är så ljuvligt. Så när jag kom hem från jobbet gick vi ut och tog en tjuvfika och bara njöt.
Hittade dom här glass skoperna på ikea sist vi var där och det passar ju med vårfärgena att äta glass i solen.

I natt har vi haft både min mamma och min lillebror som natt gäster så även inatt då barnen är lite dålig och både jag och min man måste jobba.
Men barnen älskar ju dom så det går jätte bra.

Sitter nu å lyssnar på takdroppet. Det är ljuv musik i mina öron. Det har smält bra mycket idag jippi. Så snart kan man kan se gräsmattan.
Ha det så bra och va rädd om varandra kram jessica

måndag 16 mars 2009

Detaljer

I dag bjuder jag på lite detaljer hemifrån. På ordningen idag är det annars inte så mycket ska försöka städa och handla lite och så kommer mamma och ska vara med oss.

Igår hade vi en underbar vår dag, idag är det molnigt än så läge mendet finns hopp om att det kanske kan bli fint senare idag vi kan ju hoppas.

Idag fyller min vän Miriam år men då det är lite långt att åka för att fira henne får jag gratta henne här. Grattis Miriam,



Satt och planerade hur jag ska göra i trädgården till somman, troligen målar jag om våra trämöbler på veradan till vit och så vill jag ha en deckstol i vit.
Det kommer väl att bli en ökning av buskar i trädgården och på nåvis vill jag ha dit en mur och fixa till nivåskillnad på ett av ställena då det ändå inte växer något där nu.
Då kan man ju lika gärna fylla upp lite till och få en riktigt kant iställe för sluttning. Men vet inte riktigt hur eller av vad jag ska göra muren av så det tål att fundera på.
Sen är det ju så att det kostar så mycket pengar då an ska fixa till i trädgården så muren kanske får vänta.
Är nyfiken på hur ni har gjort i era trädgårdar kan man få se lite bilder?
Ha det bra nu kram jessica

söndag 15 mars 2009

Vår!!!!!!!

Än har vi jätte mycket snö, men det hindrar inte vårkänslorna när solen skinner och det är varmt och skönt som det har varit idag. Så för att stilla vårkänslorna har vi tagit fram lite vårsaker på verandan.
Å vi fixade även till med utemöblerna och gjorde lite vårigt på bordet.

Å så tog vi vårens första fika ute och det var så skönt. Här är alla samlade min lillebror som är hos oss och fixar med sin Saab då han är väldigt saab fantast, barnen och gubben min fick vara med.



Så nu kan våren komma för vi har invigt verandan även om vi än har snö upp till knäna hihi