fredag 30 mars 2012

Judo och vår......

Idag har vi gjort lite vårfint på utsidan och imorgon måste vi handla lite mer jord så kan vi plantera de sista blommorna. Dagen har gått med rasande fart fortsatte å röja uppe på morgonen och sedan for jag å Max in till stan för att kolla på kylskåp och tapet. Tog även en sväng in på Mac Donalds. Sen hem igen och röja lite mer och så städa hela huset.
Igår var det dax för pokaljakt igen och alla grabbarnas matcher innebar denna gång att de möte varandra så det var lite svårt att heja på båda samtidigt:-)


Å det är ju inte varje dag man får brottas med brorsan och mamma hejar på:-) Till måns glädje vann han alla matcher men han har ju några kilo mer än Max på sin kropp och så har han orange streck och max har gult streck. Men dom hade jätte kul och det var det viktigaste. Nu ska vi mysa i soffan och bara ha det bra kram Jessica

onsdag 28 mars 2012

Fler önskemål

Ja man vill ju ha lite nya saker som kan stå framme då man väl fått ett nytt kök. Så jag har fått lite nya saker på min önskelista:-) Den här fina som man kan göra massa goda frukost drinkar.
å den här fina kaffebryggaren
eller varför inte den här ja tänk ploppkaffe det skulle jag vilja ha nu:-)

Å så denna underbara brödrost. Ja det är långt till jul men kanske kanske får man nåt då man fyller år:-) Annars får man väl ta å införskaffa dem själv:-) Ha det bra och va rädd om er kram Jessica

Kylskåp en djungel

Ja vi ska ju till att bygga om vårat kök och idag när jag är hemma med Moa passar jag på att kolla på nätet efter olika kylskåp. Men det är som en djungel, ska man välja ikeas kök eller ska man lägga på en massa och få ett smeg kylskåp? Men på barnens önskelista så finns en ismaskin för de vill kunna ta vatten då det är varmt ute. Våra vänner i usa har så och det tycker barnen är jätte häftigt. Men då måste man ta sig en funderare hur stor frys behöver vi? Vi är ändå en familj med två vuxna och fyra barn.

Så jag får väl fortsätta titta runt lite, för blir det ismaskin så blir det nog en liten frys. Men vi har ju iochförsig ett stort garage så man skulle ju kunna ha en frysbox där om det skulle behövas mer frys möjligheter. Är det nån som har lite tips till mig som kan vara bra att tänka på:-) Ha det bra Kram Jessica

tisdag 27 mars 2012

Våren är här

Är hemma idag med Moa då hon är riktigt förkyld. Så vi har en lite mysdag tillsammans. Passar även på att flytta lite möbler inför den kommande köksrenoveringen.
Det är bara mars men våren har kommit hit till mellan sverige. I helgen tog vi fram grillen och invigde den och det kommer bli massor med grillat i sommar:-) Sen har vi även hittat tussilago så det gör ju att man riktigt känner att våren är här.

Grillmästaren själv:-) ja lite snö har vi kvar på gården men det är inte mycket fortsätter det så här kan vi snart ta fram poolen:-) Hoppas ni har en riktigt bra dag nu ska jag fixa lite lunch åt mig och moa för att sedan hämta grabbarna vid bussen. Ha det Kram Jessica

söndag 25 mars 2012

Kök på g..........

Ja nu ni är vi p g med köket har varit å ritat och till helgen ska vi beställa det. så sakta men säkert håller jag på att röja ur köket så det bara är att riva ner allt och total renovera hela köket. Kommer bli en intressant men också jobbig vår och början på somman men tänk va fint vi kommer ha det i höst kram jessica

söndag 11 mars 2012

Fjäll resa 2012


Ja då har vi kommit hem efter en helt fantastisk sportlovs vecka i Sälen. Vi åkte slalom de flesta dagarna men det blev även längd skidor. Sista dagen hade vi tänkt åka å bada men maken blev ordentligt förkyld så vi städade stugan och for hem. Med os på vår vecka i fjällen hade vi familjen Buvik/Hildingsson. Mamman i familjen är en go vän till mig och pappan i familjen är en go vän till maken. De har två barn å ena är jämngammal med min dotter och även de är goa vänner:-) Sen har de en äldre kille på 13 som mina två grabbar dyrkar. Så ett riktigt bra gäng var vi med andra ord.
Max, Moa och Magnus åker längdskidor och vilka fina spår det var. Vi åkte 5,5 km ena dagen och 3 den andra dagen. en vurpa vart det för mig då det gick lite fort i en nerförsbacke:-)
Måns våran lilla skidproff och vem vet kanske en dag vinner han vasaloppet. Det är ju tredje året i rad det är en hudikbo som vinner det så kanske om några år är det måns tur.

Ja här syns nästan hela gänget det var vi och en till familj Buvik/Hildinsson. Å vad skoj det är och bra backar var det också. Fanns nå åt alla, minna har inte åkt lika mycket som vi andra så det fanns många lättare backar åt henne. å Oliver ville hoppa och göra trix och det fanns en hel pink park åt honom som även vi andra kunde ha roligt i. Kan helt klart rekommendera Lindvallen.
Helena jag och nästan alla barnen tog en pause i skidåkningen afterski med läsk:-)

En av dagarna byggde gubbarna och barnen ett väldigt tunnelsystem i trädgården så på kvällen tände de ljus i grottorna och det var riktigt mysigt.
Grillar lite ute på kvällen är också otroligt mysigt.
Moa, Max och Måns

Ja ännu en liten pause i skidåkningen. Å korv dax. Men vi har haft en otroligt rolig och mysig vecka. Som gick för fort. Imorgon är det vardag igen och man ska åter till skola och jobb Ha det bra kram Jessica

lördag 3 mars 2012

Vilken ljuvlig sätt att börja sportlovet på.

Vilken underbar dag det är idag, solen skiner och det är vår i luften. Så då passa vi på att våra lite på balkongen så vi kunde ta en fika ute i solen.


Ja sportlovet hade inte kunnat börja på ett bättre sätt. Kommande vecka händer en massa skoj och vi skall umgås hela familjen och med goa vänner. Så det kommer bli ett kanon sportlov. Kommer med bilder sedan och visar allt skoj vi gjort Ha det bra och va rädd om er Kram Jessica