måndag 6 februari 2012

Tankar


Jag fick redan i tidig ålder reda på att det fanns elakhet och grymhet, detta lede i sin tur att man måste välja att vara offer eller om man skall ta kontroll. I början var jag nog mycket ett offer för man trängde undan alla känslor och försökte fortsätta leva sitt liv. Men så en dag tog jag tag i min ryggsäck och började jobba med det som hänt. Detta kan jag idag se som något positivt på sätt och vis ja inte själva händelsen men utan den person jag blivit tack vare händelsen.
Jag tog mig igenom något jobbigt och kom stark ut igen, jag blev en bättre människa som tar vara på vad livet har att ge.

En annan livs avgörande situation var ju när jag blev mamma. Då sluta man mer eller mindre att tänka i jag form utan barnen är med i alla tankar, man funderar hur ens val kommer att påverka dem mm.
Å idag såg vi Sofias änglar där det det var en familj som fick hjälp då mamman var cancer sjuk och döende. Å hon sa något som stämmer så bra in på mig. Jag är inte rädd för döden men för vad min död innebär för barnen.
Jag som jobbar inom vården har många gånger varit i min närvaro då människor dör, då anhöriga tar avsked mm. Detta har lett till att jag själv funderat på hur jag vill ha det mest för att jag vet att det kan ske så plötsligt och så vill jag inte att barnen ska behöva ta en massa beslut.
Det ska vara billigt enkelt och mer som en fest för livet än en begravning.

Ja nu vart det lite tungt här men jag är en planerande person och jag vill att mina barn ska ha det så bra som möjligt så ja jag har funderat en del på hur det skulle vara om jag själv dog.
Nu är ju ändå min plan att jag förhoppningsvis lever till jag är typ 90 och har mina nära och kära omkring mig.
Men varje val jag gör eller inte gör påverkar ju mina barn på ett eller annat sätt. Jag kan inte skydda dem mot allt men jag kan ge dem så mycket redskap som jag bara kan för att de skall kunna gå genom livet och ramla några gånger men ändå ha mod att kliva upp igen.
Mina barn är det absolut det bästa jag har i mitt liv. Och dom är absolut det bästa jag gjort. Å som mamma är man en tiger man skyddar dem till varje pris, skulle kunna slita av mitt ben om det så behövdes. Så jag hoppas att jag har gjort så många bra val i mitt liv hitintills att det lett till att mina barn har en trygg och bra bas att stå på.

Nä nu får det vara nog med detta tunga inlägg. Ta hand om er Kram jessica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar